ΕΣΠΑ Σύνδεση Μελών 4Schools

Βρώσιμη άμμος για μικρά παιδιά με 6 τρόπους!

Με βρώσιμη άμμο όλα τα παιδιά τρελαίνονται να παίζουν, τους αρέσει να πιάνουν το χώμα, να πιτσιλάνε με νερό, να μυρίζουν λουλούδια και να γίνονται ένα με τη φύση!


Αν δώσουμε σ’ ένα παιδί χώμα και νερό θα έχουμε δώσει το καλύτερο παιχνίδι πραγματικά. Θα απασχοληθούν με τις ώρες και θα φτιάξουν κόσμους μαγικούς με τη φαντασία τους!


Ο Στέλιος τρελαίνεται και αυτός με τη σειρά του να παίζει με χώμα και νερό και γι΄αυτό το λόγο πρόσφατα του πήραμε ένα τραπεζάκι Little Tikes από τη Giochi Preziosi.


Το βάλαμε αμέσως στο μπαλκόνι μας και ο Στέλιος περνάει την ώρα του πολύ δημιουργικά και ευχάριστα!

 

 

Το τραπεζάκι αυτό αποτελείται από 2 μέρη. Στο ένα, στο κόκκινο, βάζουμε την άμμο, και στο μπλε το νερό. Έχει επίσης πολλά παιχνιδάκια μέσα, θα βρείτε φτυαράκι, τσουγκράνες, πολλά κουπατ, βαρκούλες και άλλα πολλά.

Μπορείτε να βάλετε μέσα άμμο κανονική και νερό. Εγώ όμως φτιάχνω συνήθως τη δική μας βρώσιμη άμμο γιατί κάποιες φορές όλο και κάτι του ξεφεύγει και καταλήγει στο στόμα του.

 

 

Η βρώσιμη άμμος που φτιάχνω συνήθως είναι με αλεύρι και λάδι, γίνεται μέσα σε ένα λεπτό και είναι πάρα πολύ αφράτη.

 

 

Μοιάζει με την πραγματική άμμο που βρίσκουμε στη θάλασσα και μπορεί ο Στέλιος να φτιάξει και σχέδια με τα δικά του κουπάτ.

 

 

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω την αγαπημένη μας βρώσιμη άμμο που μπορείτε να φτιάξετε και εσείς άφοβα στο σπίτι σας αλλά και έξι ακόμα τρόπους  για να φτιάξετε και εσείς τη δική σας βρώσιμη άμμο!


Βρώσιμη άμμος που την αγοράζεις και τη χρησιμοποιείς αμέσως

Το υλικό που μοιάζει με άμμο αλλά δεν είναι και αν φάει κατά λάθος ένα παιδί δεν θα μας πειράξει καθόλου (εκτός αν έχει αλλεργία) είναι το σιμιγδάλι!!!!! Απίστευτο και όμως αληθινό, με το απλό σιμιγδάλι, το οποίο είναι και εξαιρετικά οικονομικό μπορείτε να απασχολήσετε ένα παιδί για ώρες!

Απλά θα ανοίξετε το σακουλάκι και θα το χρησιμοποιήσετε αμέσως! Οι τιμές ξεκινούν από 0,50 λεπτά και εφόσον μετά το παιχνίδι το αποθηκεύσετε σε τάπερ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά!
Βρώσιμη άμμος express

Μ ‘ ένα υλικό που θα διαλέξετε από τα παρακάτω και ένα μπλέντερ θα φτιάξετε βρώσιμη άμμο για μικρά παιδιά στη στιγμή!

Πάμε να δούμε τα υλικά που σας προτείνω.

1. Μπισκότα, είτε του εμπορίου είτε χειροποίητα δικά σας
2. Δημητριακά
3. Κριτσίνια
4. Παξιμάδια

Αν το παιδί σας δεν τρώει ζάχαρη ή αβγά ή γαλακτομικά ή κάτι άλλο, διαβάστε τα συστατικά από τα παραπάνω και αποφύγετε να τα βάλετε μέσα στην άμμο σας

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα λιώσετε  στο μπλέντερ σας και να έχετε μια βρώσιμη άμμο για μωρά στη στιγμή.

Δεν θα την αποθήκευα τη συγκεκριμένη άμμο κάπου, πιστεύω ότι είναι για μια φορά!

 

 

Βρώσιμη άμμος με 2 υλικά

Αυτή είναι η αγαπημένη μας άμμος!

Με 2 κούπες αλεύρι και 1/4 της κούπας ελαφρύ λάδι θα έχετε φτιάξει μια βρώσιμη άμμο για μωρά που μοιάζει με συννεφόσκονη!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι αλεύρι έχετε αλλά το μαύρο, ολικής άλεσης είναι το αλεύρι που οπτικά μοιάζει περισσότερο με την άμμο.

Αν δεν έχετε μαύρο αλεύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 κούπες αλεύρι λευκό και 3-4 κουταλάκια του γλυκού κακάο. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και σκέτο λευκό.

Με 1 σακουλάκι αλεύρι 1 κιλού μπορείτε να φτιάξετε όση άμμο βλέπετε μέσα στο τραπεζάκι μας!

 

 

Το τραπέζι αυτό είναι ιδανικό για τη βρώσιμη άμμο μας αλλά και για παιχνίδι με νερό!

Μόλις τελειώσει το παιχνίδι ο Στέλιος βάζει όλα τα παιχνίδια μέσα στο πουγκί που βλέπετε στη φωτογραφία και με βοηθάει να βγάλω την τάπα για να φύγει όλο το νερό.

Για την ακρίβεια εγώ τραβάω την τάπα και αυτός σπρώχνει το νερό.

 

 

Το τραπεζάκι μπορούμε να το πλύνουμε στη στιγμή με το λάστιχο. Στο τέλος διπλώνω το τραπέζι πανεύκολα και το βάζω στην άκρη για τα υπόλοιπα παιχνίδια της μέρας μας.

Το καλό είναι ότι ο Στέλιος συνεχίζει τα παιχνίδια και με κλειστό τραπεζάκι! Μπορεί να ζωγραφίσει ακόμα και να βάλει πάνω όλα του τα παιχνίδια!

Είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια του μικρού μου γιατί παίζει με την αγαπημένη του βρώσιμη άμμο και φυσικά με τις βαρκούλες του και το νερό!

 

 

Η βρώσιμη άμμος εκτός των άλλων είναι ένα φανταστικό αισθητηριακό παιχνίδι!

 

Σας φιλώ

Γιούλη

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

Πηγή: Γράφει η Γιούλη Μπούζα στο paixnidaki.com