Γύρω - γύρω μήνες

Όταν έχεις στόχο τη χαρά!
Στο Μια φορά κι έναν καιρό ζήσαμε την κάθε εποχή! Μάθαμε τα ξεχωριστά της έθιμα, με τις γιορτές και τα παραδοσιακά παιχνίδια που πάντα πρόσφεραν σύνδεση με τον κύκλο των εποχών και τις εναλλαγές στη φύση. Στοιχεία από τη λαογραφία, γλωσσοδέτες, παροιμίες, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, γίνονται παιχνίδια, που αλλάζουν όπως αλλάζουν και οι μήνες...

Η ομάδα «Μικρός Νότος» με την Ναυσικά και την Δάφνη, ήρθε στο σχολείο μας και μέσα από την παράσταση «Γύρω - γύρω μήνες» μας έβαλαν στο ρυθμό των εποχών μέσα από την παράδοση και την ιστορία. Η παράσταση αν και έχει σύγχρονο και έντονο ρυθμό, άντλησε πλούτο, γνώση και εμπειρία από το χθες, από έθιμα και παραδόσεις που κοντεύουμε να ξεχάσουμε, με ευγνωμοσύνη για τη ζωή και τους καρπούς της φύσης. Με παροιμίες και τραγούδια, με ποιήματα και αινίγματα, με ζωντανή μουσική, με μουσικά όργανα ( γνωστά και πρωτότυπα ), με διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, στήθηκε μια γιορτή, την επόμενη ημέρα της Τσικνοπέμπτης.
Η εκπαιδευτική πράξη συνδέεται με την καρδιά της παράδοσης. Η μουσική και η δημιουργική κίνηση μέσα από το θέατρο στην τάξη μας, έγινε η γέφυρα για την ουσιαστική διάδραση με τα παιδιά.

Σύνδεσμος: http://mikrosnotos.gr/parastaseis/gyro-gyro-mines/

 

 

 


Γνωρίστε μας από κοντά

Άλιμος

Βρεφικός & Παιδικός Σταθμός
Νηπιαγωγείο

Περικλέους 12 & Ρηγοπούλου,
17456 Άλιμος
210 9916957

Ηλιούπολη

Παιδικός Σταθμός
Σοφοκλή Βενιζέλου 122,
16342 Ηλιούπολη
210 9927200